Περιβάλλον

Πεζοπορία στα μονοπάτια της Αμανής Χίου

Περπατάμε στα μονοπάτια στην Αμανή της Χίου Μαθαίνουμε την ελληνική φύση και τα ελληνικά ορεινά μονοπάτια. Σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων από το Σάββατο 29 Απριλίου έως και τη Δευτέρα 1η Μαίου «αφήνουμε τον καναπέ μας, ζούμε καλύτερα» με πεζοπορίες και ξεναγήσεις στα μονοπάτια γύρω από την Αμανή της Χίου. Σε αυτή τη δράση θα γνωρίσουμε το περιβάλλον, τα βότανα και την ιστορία της περιοχής.

Δεντροφύτευση στον ΧΑΔΑ Σχιστού

Ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) στo πλαίσιο της αισθητικής αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Σχιστού, της αναβάθμισης της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος, διοργανώνει δενδροφύτευση στο Όρος Αιγάλεω. Σημείο συνάντησης δίπλα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού πίσω από το ΒΙΠΑ) την Κυριακή 06.03.2016 και ώρα 10.00 π.μ.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενεργοποιηθούν οι πολίτες ώστε να γίνουν εθελοντές και συμμέτοχοι στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην περιοχή μας.

Αναδάσωση στο Σέιχ Σου Θεσσαλονίκης

Με αναδάσωση στο Δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζονται την Κυριακή 05 Μαρτίου οι δράσεις από το Όλοι Μαζί Μπορούμε. Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας.

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί αρκετές φορές από πυρκαγιές το 1998 αλλά και το 2006 Η αναδάσωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων και το Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Στη δράση θα μπορούν να λάβουν μέρος εθελοντικές ομάδες από όλη την Κεντρική Μακεδονία και αναμένεται να φυτευτούν 5.000 μικρά δέντρα.

Μαθητική Αναδάσωση

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διοργανώνεται αναδάσωση στην περιοχή του Κοκκιναρά στην Κηφισιά όπου μπορούν να λάβουν μέρος σχολεία, εθελοντικές ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 8.000 νέα μικρά δέντρα.

Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας !