Μαθητική Αναδάσωση

Το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» συνεχίζει τις προσπάθειες αναδάσωσης.

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου διοργανώνεται αναδάσωση στην περιοχή του Κοκκιναρά στην Κηφισιά όπου μπορούν να λάβουν μέρος σχολεία, εθελοντικές ομάδες, φορείς και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 8.000 νέα μικρά δέντρα.

Τα δέντρα είναι πνοή ζωής, γι΄αυτό και η προστασία τους είναι λογαριασμός όλων μας !

Η περιοχή που θα αναδασώσουμε έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 αλλά και το καλοκαίρι του 2009. Η δράση αναδάσωσης γίνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού και τον δήμο Κηφισιάς.

Οι δασολόγοι του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.

Σημείο συνάντησης: Στο τέρμα της οδού Ξενίας στην Κηφισιά στις 10.00 το πρωί. Με αυτή την αναδάσωση γιορτάζουμε και τα Κούλουμα.

Σε κάθε σχολείο που θα λάβει μέρος, θα δοθεί δώρο ένας χαρταετός και θα υπάρχει μπουφές με Σαρακοστιανά για μικρούς και μεγάλους Τα σχολεία, οι επιχειρήσεις και οι φορείς που θα λάβουν μέρος, θα μπορούν να ενταχθούν σε πρόγραμμα για να υιοθετήσουν την περιοχή που θα αναδασώσουν. Θα γίνει οριοθέτηση του χώρου και ο κάθε φορέας θα αναλάβει τη φροντίδα των μικρών δέντρων τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια.

Κατηγορία: 
Ομάδα: 
Ημερομηνία: 
Friday, Φεβρουάριος 24, 2017 - 10:00 to 12:00
Διεύθυνση: 
Ξενίας Κηφισιά
14562 Αθήνα
Greece
Εθελοντισμός: 
Όχι
Προσφορά ειδών : 
Όχι
Προσφορά υπηρεσιών: 
Όχι
Διανομή ειδών: 
Όχι
Παροχή υπηρεσιών: 
Όχι
Τοποθεσία: 
Μόνιμη δράση: 
Όχι